Vladimír Ondys – Z konce světa

Stát neumí být sociální

Posted in Krátce by vlado on 23 října, 2008

 Sociální může být jenom společnost ve státě, který prostřednictvím svých nezbytných institucí přistupuje rovně ke VŠEM svobodným občanům, ale i tak se to neobejde bez lidské nedokonalosti. Stát by měl garantovat bezpečnost, právo na spravedlnost, základní zdravotní péči a školství… V podstatě toho moc neumí, i když se tak tváří prostřednictvím vykuků, kteří přišli na to, že se jeho prostřednictvím nejúspěšněji a beztrestně „vykořisťují“ všichni, kteří mají i nemají chuť se poprat s vlastním životem! Pro mne je jakákoli forma státního socialismu osobně nepřijatelná, a tak už odmítám potácení od zdi ke zdi s socanskými papaláši a se všemi ignoranty zdravého rozumu v nekonečně bludném kruhu a čekám na pravicově konzervativní stranu, abych ji mohl dát svůj hlas, ale neumím si představit, že by se to povedlo bez účasti a finanční pomoci lidí vyhnaných komouši do zahraničí.

2 komentáře

Subscribe to comments with RSS.

  1. zipee said, on 24 října, 2008 at 09:59

    Jenze ona ta pravicova strana neni a hodne dlouho asi ani nebude. Ano jsou takove, ktere se programem pravicove tvari, jenze pak skutek utek. V dnesni dobe v Cechach a na Morave neni zasadni rozdil mezi politikou levicovou a pravicovou. Vsechny strany smeruji k vyrazne podobnym cilum podobnymi prostredky, jen argumentaci maji ruznou.

  2. ondys said, on 24 října, 2008 at 12:14

    Pro mne to už dávno nejsou politické strany, připomínají mi obyčejné gangy, jejich cíl je viditelnej v socanským přerozdělování biliónů státem nekřesťansky vydojenejch z lidí a osobním profitu nejmocnějších papalášů se stále sevřenějším chomoutem pro individuální přístup ostatních k vlastnímu životu. Podobné volby mezi čertem a ďáblem se už nechci účastnit, připadám si moc starej na podobný tahání za nos.


Napsat komentář