Vladimír Ondys – Z konce světa

ŠATY DĚLAJÍ PO(B)LITIKA

Posted in Gril by vlado on 20 dubna, 2011

Poslední dobou je to stále jasnější. Všichni se bojíme otevřít skříně, zda z nich opět nevypadne nějaký kostlivec v současném rouchu módního střihu a nezačne tvrdit, že už není arogantní bolševický papaláš, který s osobní láskou k výhodnějšímu způsobu života v socialistickém kolektivu usilovně žvanil celá desetiletí o nebezpečí rovné soutěže v kapitalismu zpátečnicky založeném na bezohledném individualismu, ale nyní je už současný demokratický politik evropského střihu se snahou nás uchránit před korupcí i úskalím přímé demokracie, poněvadž lidé jsou nedokonalí a překročí svůj stín jen ve dnech voleb, pokud zvolí jeho stranu v drtivé většině s počtem členů pokrokově odpovídajícímu přiměřeně rozvětvenému gangu bez dnes už zbytečných pěšáků, mnohem kvalifikovaněji je nahradí státní úředníci v případě volebního vítězství tak příkladně lidumilného klanu se špičkami nepostrádajícími vysokoškolské diplomy, poněvadž se na přerozdělování peněz daňových poplatníků, vážení soudru…, ehm, ovčané, musí pořád vědecky, aby nedejbože nedošlo ke zpátečnicky rovné soutěži a nerozbujely se nám tu skutečně kapitalistické poměry.  Co by si pak všichni  neschopní sociopati vlastně počali?

5 komentářů

Subscribe to comments with RSS.

  1. ondys said, on 20 dubna, 2011 at 12:02

    😛

    Byli by naprosto ztraceni ve společnosti sebevědomějších lidí!

    😯 http://www.lidovky.cz/na-prazske-letne-se-zastrelil-sef-detektivu-fzi-/ln_domov.asp?c=A110420_073216_ln_domov_ter

    🙄 A zamířil si do týla?

  2. jolana88 said, on 20 dubna, 2011 at 13:38

    založili vlastní stranu ? 😉 PS: – jak jinak – byl to přece šef 😳

    • ondys said, on 20 dubna, 2011 at 13:45

      :)))) Všechny strany nás vždy zavedou na tu velkou. Asi by bylo vhodnější začít zdola volit osobnosti a nechat je vyplavat nahoru z obcí, když se osvědčí. A vítám Vás zde po delším čase, Jolano.

  3. jolana88 said, on 21 dubna, 2011 at 12:14

    no – já nevím – ale mnozí z těch, co nahoře sedí taky vzešli z nižších – a vidět to není – jen se cestou naučili jmenovat více objektivních příčin a mít „pochopení“ pro ledaco, co kritizovali – kdo chce s vlky žít, musí s nimi výt – a nakonec bílou vránu stejně oštípou.. Děkuji moc – wokna sežrala feedy – a objevil se Možná přijde… a až teď mi naskočil i rozcestník – tak všechno dohromady – ale jsem tvrdohlavá – a tak zdrávi došli 🙂

    • ondys said, on 21 dubna, 2011 at 22:39

      Musím se vždycky smát, když čtu rady odborníků v médiích, kteří se asi dobře živí předstíráním, že pořád ještě jde o nějakou politiku a ne o souboj pestrobarevných gangů zaměřených na beztrestné rozkrádání peněz daňových poplatníků, nejvíc mne ale zaručeně vždy pobaví, když 😆 odborníci radí změnit situaci mravenčí prací řadových členů, vždycky si vzpomenu na obyčejný komouše, kteří po socialistickým převratu v listopadu 1989 tvrdili, že do strany naivně vlezli ze stejně šlechetných důvodů, a třásli se strachem před následky. 😛 Většinou si to odnesli od svého okolí mnohem nepříjemněji než papaláši z nejvyšších pater, co se pokrokově dohodli s koupeným Havlem. Podle mne existuje jediné východisko, když si všichni přiznáme, že jde o lukrativní kšeft a zásadně změníme styl, aby byl průhlednější. Takhle to dopadne velmi špatně, až se rozkradou poslední peníze a nebude už čím podplácet lidi, aby nedělali brajgl v ulicích a podvodníci s lumpy měli klid na svoje čachry s veřejnými prostředky. K popukání už teď není fakt, že náš stát po dvaceti letech oblbování ve skutečnosti patří nějakým bankám pro astronomický dluh.


Napsat komentář